Beer Casino podobnie jak poprzednie formy degustacji również opiera się na prowadzonej rozgrywce przy specjalnych stołach, z tą różnicą że goście degustują piwa rzemieślnicze. Piwa w naszej ofercie pochodzą z najlepszych Polskich browarów regionalnych takich jak UrsaMaior, AleBrowar, Doctor Brew, KraftWerk, Pinta, Wąsosz i wiele innych. Charakteryzują się one dobrym i niepowtarzalnym smakiem oraz niezwykłym designem butelek oraz etykiet. Kiper prowadzący grę to doświadczony smakosz piwa, który oprócz prowadzenia rozgrywki wprowadzi Państwa w świat chmielowych doznań smakowych. Zapraszamy Państwa do świata nowoczesnych degustacji piw rzemieślniczych!

 

 

Na początku każdy z graczy otrzymuje na powitanie pakiet startowy - sztuczne banknoty o fikcyjnej wartości 1000$. Ze swoją pulą udaje się do stołu degustacyjnego Beer Casino, przy którym banknoty wymienia na żetony potrzebne do wzięcia udziału w grze. Rozpoczynamy turniej, w którym naprzeciwko siebie staje pięcioro graczy. Na samym początku Kiper, czyli osoba prowadząca degustację przedstawia gościom podstawowe informacje na temat poprawnej degustacji piwa i przybliża historię powstania tego napoju. Kolejny etap to już właściwa rozgrywka. Każdy turniej odbywa się na degustacji pięciu różnogatunkowych piw, w przedziale cenowym 8zł – 35zł za butelkę piwa 0.5L. Kiper nalewa każdemu z gości pierwsze piwo. W trakcie degustacji goście nie wiedzą jakie piwo degustują, gdyż butelka zasłonięta jest bawełnianą chustą. Zadaniem gości biorących udział w degustacji jest rozpoznanie najważniejszych cech napoju alkoholowego oraz jak najcelniejszym obstawieniu kategorii znajdujących się na stole.

Gra odbywa się na zasadzie rozpoznawania:

  • Aromatu
  • Regionu pochodzenia (mapa Polski)
  • Rodzaju
  • Stężenia alkoholu

Osoba prowadząca rozgrywkę, poza rozlewaniem i weryfikowaniem zakładów, opowie wiele ciekawostek związanych z degustowanym trunkiem, odpowie na pytania gości i pomoże przy wyborze odpowiedniego alkoholu.

Zadaniem każdego z uczestników jest jak najcelniejsze obstawianie kategorii, tak by po zakończeniu turnieju, czyli degustacji pięciu różnogatunkowych piw mieć jak najwięcej żetonów.

 

  • Ok. 35min, po każdym turnieju następuje 15-20min przerwa.

 

  • 5 osób

 

  • 5h. W trakcie tego czasu, możemy zorganizować aż 5 turniejów degustacji (każdy opiera się na innym zestawie alkoholi), czyli łącznie przy jednym stole w trakcie całego wieczoru aktywny udział może wziąć aż 25 osób.

 

Galeria: